PDA

Επιστροφή στο Forum : Έρχονται smartphones με Firefox OS στην Ελλάδα από την Deutsche Telekom



Kyr
19-10-2013, 15:11
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Firefox OS, το ZTE Open και το Alcatel OneTouch, η Mozilla ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά την πώληση των smartphones με Firefox OS σε περισσότερες αγορές.
http://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/10/ZTE-Open.jpg (http://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/10/ZTE-Open.jpg)
Οι συσκευές με Firefox OS διαφέρουν από τα περισσότερα smartphones, καθώς τρέχουν με μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό πάνω σε HTML5. Η Mozilla, δημιουργός της πλατφόρμας, έχει αναφέρει ότι οι συσκευές που τρέχουν το λογισμικό τους θα στοχεύουν ιδιαίτερα τις αναδυόμενες αγορές, όπως αναφέρει το TNW (http://thenextweb.com/gadgets/2013/10/09/firefox-os-devices-head-to-more-countries-as-mozilla-rolls-out-software-update-with-new-features/).
Τα τηλέφωνα με Firefox OS είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μέσω της Telefonica, και στην Πολωνία μέσω της Deutsche Telekom. Η Telefonica θα ξεκινήσει την διανομή των συσκεών σε τρεις αγορές της Λατινικής Αμερικής στο 4ο τρίμηνο του 2013, ενώ η Deutsche Telecom έχει αρχίσει τις πωλήσεις στη Γερμανία και θα φέρει τις πρώτες συσκευές στην Ελλάδα και την Ουγγαρία σύντομα. Η Mozilla ανακοίνωσε επίσης ότι η Telenor επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα τηλέφωνα στην Ουγγαρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από το τέλος του τρέχοντος έτους.
http://iguru.gr/2013/10/09/mozilla-firefox-os-devices-headed-to-greece/