PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελληνική Συνδρομητική Τηλεόραση.( OTE TV & NOVA)



Farkadonitis
13-01-2013, 05:50
http://2.bp.blogspot.com/-ravkGCqI7xU/UO8Tsz7Hv-I/AAAAAAAAJtI/re-Vh4BV_Sc/s1600/nova215.jpg (http://2.bp.blogspot.com/-ravkGCqI7xU/UO8Tsz7Hv-I/AAAAAAAAJtI/re-Vh4BV_Sc/s1600/nova215.jpg)

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA):

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με δύο νέες αποφάσεις κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως σε τρίτους χρήστες-πελάτες (card-sharing), μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της «NOVA», χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών. Με την επιβολή βαρύτατων ποινών που έφτασαν μέχρι και την 9ετή κάθειρξη, οι αποφάσεις αυτές παγιώνουν την πειρατεία ως κακουργηματική πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από το μέλος της AAPA (Audiovisual Anti-Piracy Alliance), Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου, η Γενική Διευθύντρια της AAPA, Sheila Cassells, δήλωσε ότι «αυτές είναι πολύ σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι η πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου θα αντιμετωπίζεται ως σοβαρή κακουργηματική πράξη στην Ελλάδα και θα επισύρει πιθανή ποινή κάθειρξης και σημαντικές χρηματικές ποινές. Εκείνοι οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πειρατείας στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σοβαρότητα με την οποία τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν την πειρατεία».

Η ΑΑPA αντιπροσωπεύει εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών προστατευμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου, με την τεχνολογία ασφαλείας για τις εν λόγω υπηρεσίες και με την κατασκευή προϊόντων που διευκολύνουν την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών. Η αποστολή της ΑΑPA είναι να καταστήσει δυνατή την καταπολέμηση της πειρατείας όπου αυτή συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη, προώθηση, διανομή, εφαρμογή ή χρήση τεχνολογιών που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση προστατευμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου, με συντονισμένες υπηρεσίες πληροφοριών και ενέργειες που υποστηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και την εφαρμογή της.

Πηγη: minotavrs.blogspot

Farkadonitis
26-01-2013, 04:17
Νέα κανάλια και PVR για τον ΟΤΕ TVΑν και φαίνεται να επικρατεί ηρεμία, αντιθέτως αρκετά projects τρέχουν αυτή την περίοδο στον OTE TV. Η είσοδος νέων περιφερειακών καναλιών, αλλά και η ενδυνάμωση του παιδικού τμήματος εξετάζονται από την πλατφόρμα, ενώ τα αρμόδια τμήματα δουλεύουν πυρετωδώς ώστε μέχρι το καλοκαίρι να προσφερθούν στους συνδρομητές και PVR υπηρεσίες. Η πρόθεση της πλατφόρμας είναι να προστεθούν μερικά ακόμη περιφερειακά κανάλια με κριτήριο το πρόγραμμά τους, αλλά και να αντιπροσωπεύουν περιοχές της επαρχίας που δεν έχουν αυτή τη στιγμή παρουσία στην πλατφόρμα. Δοκιμάζονται επίσης και ένα δυο παιδικά κανάλια, πιθανότατα όμως να μπει μόνο το ένα και από τον επόμενο μήνα.

Τέλος, στα αυτιά του OTE TV έχουν φτάσει τα παράπονα για το περιεχόμενο του HISTORY HD, το οποίο μπορεί με αυτό το πρόγραμμα που έχει να πηγαίνει καλά στην Αμερική, αλλά δεν είναι αυτό που αγγίζει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού. Υπάρχουν «διακριτικές» πιέσεις από τον ΟΤΕ TV προς τους υπευθύνους του καναλιού, ώστε το περιεχόμενό του να εξομοιωθεί έστω με αυτό της SD έκδοσης, που είναι λίγο πιο ιστορικό …
ΠΗΓΗ: digitaltvinfo

Farkadonitis
26-01-2013, 04:19
Superleague: Σπουδαία ματς αποκλειστικά και ζωντανά στη Νova
Τα φώτα σε Περιστέρι και ΟΑΚΑ, εκτός έδρας αποστολή για Ολυμπιακό

http://www.digitaltvinfo.gr/image.php?width=200&height=200&image=L2ltYWdlcy9hcnRpY2xlcy9sb2dvcy9xLXQvU3VwZXJf bGVhZ3VlLmpwZw== (http://www.digitaltvinfo.gr/images/articles/logos/q-t/Super_league.jpg)

Συναρπαστικές αναμετρήσεις υπόσχεται η 19η αγωνιστική της Superleague και η Nova μέσω των αθλητικών καναλιών της ετοιμάζεται να προσφέρει στους συνδρομητές της μοναδικό υπερθέαμα.

Το Σάββατο 26/1 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία σημαντικά ματς που αναμένεται να... καθηλώσουν τους φίλους της «στρογγυλής θεάς». Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κομοτηνή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο στην έδρα του Πανθρακικό, ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται στην Νέα Σμύρνη, τον Λεβαδειακό. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ, σε ένα ματς που έχει διαστάσεις... τελικού και για τις δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα την Κυριακή 27/1 αναμένεται εξίσου... καυτό. Στο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τον Παναθηναϊκό, σ' ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όσον αφορά την είσοδο στα play off. Στα υπόλοιπα ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την Βέροια, ο Πλατανιάς τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ την Skoda Ξάνθη, σε τρία ματς σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας.

Το Σάββατο 26/1 το πρόγραμμα της Nova περιλαμβάνει τις μεταδόσεις:

• 17.15 Πανθρακικός – Ολυμπιακός σε περιγραφή του Γιώργου Λιώρη και ρεπορτάζ του Ευγένιου Δαδαλιάρα και του Νίκου Γαβαλά από το NS2

• 17.15 Πανιώνιος – Λεβαδειακός σε περιγραφή του Γιώργου Λυκουρόπουλου και ρεπορτάζ του Γιώργου Βασιλείου και του Γιώργου Αργυρόγλου από το NS3

• 19.30 ΑΕΚ – ΟΦΗ σε περιγραφή του Ηλία Βλάχου και ρεπορτάζ του Μανώλη Βογιατζάκη και του Διονύση Στρούμπου από το NS2/NS2HD.

Την Κυριακή 27/1 η αγωνιστική δράση στη Nova περιλαμβάνει τα παιχνίδια:

• 15.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια σε περιγραφή του Γιάννη Πάγκου και ρεπορτάζ του Βαγγέλη Πήχα και του Γιώργου Μαρκόπουλου από το NS1

• 17.15 Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης σε περιγραφή του Γιάννη Τσαϊνη και ρεπορτάζ του Γιώργου Αργυρόγλου και του Βασίλη Κωνσταντόπουλου από το NS1

• 17.15 ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη σε περιγραφή του Δημήτρη Κανελλάκη και ρεπορτάζ του Κωστή Μπότσαρη και του Ευγένιου Δαδαλιάρα από το NS2/NS2HD

• 19.30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός σε περιγραφή του Άγγελου Στυλιάδη και ρεπορτάζ του Αποστόλη Λάμπου και του Νίκου Τζουάννη από το NS1/NS1 HD

Σπουδαίες αναμετρήσεις και την Δευτέρα!
Την Δευτέρα 28/1, στις 19.30, η Κέρκυρα υποδέχεται στο γήπεδο της, τον Άρη σε περιγραφή του Ισίδωρου Πρίντεζη και ρεπορτάζ του Βαγγέλη Πήχα και του Παναγιώτη Στεφάνου από το NS1.

Οι εκπομπές του Σαββατοκύριακου
Το Σάββατο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ – ΟΦΗ δείτε στην εκπομπή «Super Goal» από το NS1 HD/ NS1με τον Δημήτρη Παπανικολάου, όλο το ρεπορτάζ των αγώνων του Σαββάτου και τις καλύτερες φάσεις και ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την Κυριακή, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού Ατρόμητος - Παναθηναϊκός, μη χάσετε την εκπομπή«Total Superleague» από το NS1 HD/ NS1.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μας μεταφέρει σε όλα τα γήπεδα για τις φάσεις, τα γκολ και τις σύντομες δηλώσεις των πρωταγωνιστών και αμέσως μετά δίνει τη σκυτάλη στον Αντώνη Πανούτσο και τον Αντώνη Καρπετόπουλο για ανάλυση και σχόλιο όλων των παιχνιδιών της αγωνιστικής.

Όλο το ρεπορτάζ από τα παιχνίδια και οι πρώτες δηλώσεις των παικτών σε ζωντανή σύνδεση, καθώς και όλη η δράση της αγωνιστικής από το έγκυρο δημοσιογραφικό δυναμικό της Nova, οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ κάθε αναμέτρησης προβάλλονται και αναλύονται με το μοναδικό τρόπο των δύο αγαπημένων παρουσιαστών!

Farkadonitis
31-01-2013, 19:27
Η αναμονή τελείωσε, ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League ολοκληρώθηκε και ο νικητής είναι …

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Digitaltv Info για τα επόμενα τρία χρόνια (2013-2016) η Premier League θα φιλοξενείται στα κανάλια του ΟΤΕ TV!

ToΠεριοδικο στην Δυακτυακη του σελιδα αναφέρει..
Δεν θυμόμαστε άλλο διαγωνισμό να είχε μονοπωλήσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου αφού και στο διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά πάρα πολλοί αναγνώστες ρωτούσαν για να μάθουν τι γίνεται. Άτυπα μεν αλλά στα διάφορα δορυφορικά fora είχαν σχηματιστεί κατά κάποιο τρόπο ομάδες υποστηρικτών της μιας η της άλλης πλατφόρμας.

Περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για να δούμε αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν.

Farkadonitis
07-02-2013, 03:09
Εκτός από το νέο αποκλειστικό κανάλι του ΟΤΕ σε συνεργασία με το MAD για την Eurovision έχουμε κι άλλα νέα από την πλατφόρμα.
1.Το κανάλι AΡΤ του Καρατζαφέρη δεν εμφανίζεται ακόμη στους δέκτες ΚΑΟΝ του πακέτου, αφού δεν έχει ακόμη υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας. Αντίθετα το SBC που εμφανίζεται πλέον στην θέση και με την ονομασία του Sunny Channel, όπως και στην επίγεια μετάδοση δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα παραμείνει, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την υπογραφή η όχι συμβολαίου αναμετάδοσης.
2.Επιβεβαιώσαμε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και με μερικά ακόμη τοπικά-περιφερειακά κανάλια για ένταξή τους στο πακέτο. Επίσης αναζητείται ένα ακόμη παιδικό κανάλι.
3.Εντός του έτους αλλά χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα θα έχουμε πρώτα και νέο δέκτη που θα δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο για εγγραφές ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι δυνατότητες PVR των δύο δεκτών που ήδη χρησιμοποιούνται. Αφού προχωρήσει η υπόθεση του σκληρού δίσκου θα δημιουργηθεί και μία νέα υπηρεσία για τους συνδρομητές όπου ένα μέρος του σκληρού δίσκου θα δεσμεύεται από την υπηρεσία VOD αλλά οι διαθέσιμες ταινίες δεν θα μεταφέρονται δορυφορικά τις νυχτερινές ώρες όπως στον ανταγωνισμό αλλά θα κατεβαίνουν μέσω ίντερνετ μετά την ενεργοποίηση βέβαια και της ειδικής θύρας Ethernet που έχει προβλεφτεί στους δέκτες του πακέτου, θα έχουμε δηλαδή ουσιαστικά την υπηρεσία OTE TV Club και στους δορυφορικούς συνδρομητές, εφόσον όμως αυτοί είναι και συνδρομητές τηλεφωνικής υπηρεσίας ΟΤΕ.

Farkadonitis
09-02-2013, 04:42
http://3.bp.blogspot.com/-mPR_gXJm3zE/T14ff4MA5cI/AAAAAAAAX3c/rkNX3tISXns/s320/OTETV.jpg (http://3.bp.blogspot.com/-mPR_gXJm3zE/T14ff4MA5cI/AAAAAAAAX3c/rkNX3tISXns/s320/OTETV.jpg)
Το μουσικό κανάλι Eurovision Channel ΕΡΤ powered by MAD, αφιερωμένο στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μουσικό θεσμό, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στον OTE TV.
Το θεματικό κανάλι, που μεταδίδεται σε 24ωρη βάση, προσφέρει στους συνδρομητές του OTE TV τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές στιγμές της Eurovision από το 1957, που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, έως σήμερα, καθώς επίσης ενημέρωση και νέα από τη φετινή διοργάνωση. Το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει ειδικά αφιερώματα στις ελληνικές συμμετοχές στο διαγωνισμό, μέσα από ξεχωριστή καθημερινή εκπομπή (“The Greeks”).

Μέσα από τις εκπομπές του Eurovision Channel ΕΡΤ powered by MAD, οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν ακόμη να παρακολουθήσουν επιλεγμένες τελετές της Eurovision, που ξεχώρισαν στην ιστορία του θεσμού, να απολαύσουν τα τραγούδια που αναδείχθηκαν σε μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη διοργάνωση (“Euro Greatest Hits”), θεματικά top 10 με τις καλύτερες εμφανίσεις των καλλιτεχνών (“Top 10 Eurofans”) ή τις συμμετοχές που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες (“12 Points”). Επίσης, το κανάλι παρέχει ειδήσεις, αποκλειστικούς διαγωνισμούς, διαδραστικές εκπομπές με σχόλια από την fan page της Eurovision στο facebook αλλά και trivia show.

Το κανάλι Eurovision Channel ΕΡΤ powered by MAD είναι διαθέσιμο μέσα από τα πακέτα Family & Full του OTE TV Μέσω Δορυφόρου και Conn-x.

Ο ΟΤΕ TV θα συνεχίσει να εμπλουτίζει την ψυχαγωγία των συνδρομητών του στο σπίτι, μέσα από νέο συναρπαστικό περιεχόμενο, αποκλειστικότητες και ποιοτικές υπηρεσίες.

Farkadonitis
22-02-2013, 18:14
Αλλαγή συχνότητας του ΑΝΤ1 στο πακέτο του ΟΤΕ TVhttp://www.digitaltvinfo.gr/image.php?width=200&height=200&image=L2ltYWdlcy9hcnRpY2xlcy9sb2dvcy9hLWQvYW50MV9u ZXcuanBn
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μετακόμισε από τη συχνότητα 12380,V,27500 2/3 DVB-S2/8PSK του Eutelsat 9A, που ανήκει στην συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, στη συχνότητα 12149,V,27500 2/3 DVB-S2/8PSK του ίδιου δορυφόρου.

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo

Farkadonitis
18-03-2013, 17:48
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΣΗΜΑ Ο OTE TV!





Στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση επεκτείνεται η μάχη της συνδρομητικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ αναζητεί τρόπο ώστε να διαθέσει τα κανάλια της πλατφόρμας του και στο επίγειο ψηφιακό δίκτυο με στόχο την προσέγγιση και άλλων συνδρομητών. Στο τέλος του 2012 είχε περίπου 120.000 συνδρομητές, έναντι 400.00 και ενώ της nova.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει στην αγορά στην οποία βρίσκεται η nova για ένα και μόνο λόγο. Η κυβέρνηση δεν προκηρύσσει συχνότητες , ενώ η υφιστάμενη νομοθεσία έχει επιτρέψει στους πάντες να εκπέμπουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας. Επίσης, ούτε οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση, διότι μέσα σε συνθήκες φτώχειας δύο εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης θα προσφέρουν καλό τηλεοπτικό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, μέσω του επίγειου ψηφιακού δικτύου συγκεντρώνοντας όλη τη διαφήμιση, αφήνοντας σε εκείνους μικρότερα κομμάτια από την πίτα. Από την άλλη πλευρά η nova θέλει να διατηρήσει τη θέση της την οποία έχει κατακτήσει με το νόμο Ρουσόπουλου (3592/ 2007) ως συνέχεια και της συνεργασίας της με την ΕΡΤ. Μια ενδεχόμενη είσοδος του ΟΤΕ TV και σε αυτή την αγορά θα πίεζε κι άλλο τη nova η οποία έχει καλύτερο πρόγραμμα, αλλά και υψηλό δανεισμό. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του φαίνεται να αναζητεί τρύπες στη νομοθεσία, ώστε να εκπέμψει. Το θέμα αυτό έφτασε πλέον και στο ΕΣΡ . Εννοείται πως αυτό το προνομιακό πεδίο που μπορεί να αλλάξει μια για πάντα την εικόνα στην τηλεόραση, παραμένει κλειστό, χωρίς να έχει έσοδα το ελληνικό δημόσιο, με εξαίρεση τη Multichoice που είναι και η μόνη που καταβάλει υψηλό ενοίκιο για τη χρήση του φάσματος.

Farkadonitis
03-04-2013, 06:04
'Εξοδος" Γαμπρίτσου από τον ΟΤΕ TV

Αίσθηση προκάλεσε το “διαζύγιο” του ΟΤΕ με το γενικό διευθυντή της συνδρομητικής πλατφόρμας, Γιώργο Γαμπρίτσο, ακριβώς στο ένα χρόνο της μεταξύ τους συνεργασίας. Προς το παρόν τη θέση του θα αναλάβει ο Δημήτρης Μιχαλάκης. Ο ΟΤΕ TV σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον ετήσιο απολογισμό του ΟΤΕ συγκέντρωσε το 2012, περίπου 120.000 συνδρομητές, με την αλλαγή από την ιντερνετική στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση.

Farkadonitis
19-04-2013, 03:33
Άδεια παρόχου δικτύου επίγειων ψηφιακών υπηρεσιών θα διεκδικήσει και η Forthnet.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θέλει να είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες τηλεοπτικές υπηρεσίες και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα ανοίξει, όπως δεσμεύτηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, τη συζήτηση για τις συχνότητες και θα προκηρύξει το τηλεοπτικό φάσμα.
Στην ψηφιακή εποχή, το να κατέχει κανείς άδεια δικτύου ψηφιακών υπηρεσιών ίσως είναι και σημαντικότερο, από το να κατέχει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, καθώς είναι εκείνος που επί της ουσίας αποφασίζει το ποιος εκπέμπει και το ποιος όχι. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση το πεδίο αυτό αποφασίζεται από δύο παίκτες, τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και την εκάστοτε κυβέρνηση. Η Digea, η εταιρεία των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας είναι αδειοδοτημένη από το 2009 από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με την επισήμανση του ελέγχου της αγοράς ψηφιακής τηλεόρασης, δύο χρόνια αργότερα. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Υπηρεσίες παρόχου δικτύου παρέχει η ΕΡΤ φιλοξενώντας στις συχνότητες τα πρόγραμμά της, το ΡΙΚ, τους ξενόγλωσσους DW, BBC, TV5 και τα κανάλια nova. Σε αυτό το πεδίο θέλει να μπει και η Forthnet, βλέψεις για το επίγειο δίκτυο έχει και ο ΟΤΕ.
Το ζήτημα, σε μια χώρα που αναζητεί έσοδα είναι αν θα ρυθμίσει επιτέλους το τηλεοπτικό της τοπίο, εκδίδοντας οριστικές άδειες για Πάροχους δικτύου (πχ Digea, ΕΡΤ) και Πάροχους περιεχομένου (π.χ. Mega, ΝΕΤ) συνοδευόμενες από υποχρέωση καταβολής τελών προς το ελληνικό δημόσιο. (media-industry.blogspot.gr (http://media-industry.blogspot.gr/2013/04/forthnet.html))

Farkadonitis
01-05-2013, 03:14
«Διαζύγιο» ΑΝΤ1 με Nova!


«Ανταρσία» από Mega και ΑΝΤ1 στη Nova. Οι εκπρόσωποι των δύο τηλεοπτικών σταθμών πήγαν στη Forthnet και διεκδίκησαν το ποσόν των 675.000 ευρώ έκαστος για την αναμετάδοση του σήματος, επικαλούμενοι πως αυτό είναι το ποσόν που λαμβάνουν από τον ΟΤΕ TV. Η Forthnet απάντησε πως δεν υπάρχουν λεφτά για την αναμετάδοση του σήματος των δύο καναλιών και ήδη λαμβάνουν επί χρόνια αντισταθμιστικά οφέλη, προτείνοντας δύο μήνες επιπλέον παραμονής. Ο ΑΝΤ1 απάντησε πως δεν ενδιαφέρεται και ανακοίνωσε στην εταιρεία την αποχώρησή του από το «μπουκέτο» εντός ενός μήνα. Προφανώς, θα τον ακολουθήσει και το Μακεδονία TV. Από τον Ιούνιο η Nova θα εκπέμπει χωρίς τον ΑΝΤ1 στο «μπουκέτο» της, επιστρέφοντας έτσι στα χρόνια της αντιπαράθεσης με την Alpha Digital, όταν είχε όλα τα κανάλια με εξαίρεση τον Alpha. Το Mega δεν έχει ακόμη αποφασίσει, αν και η Forthnet έχει ευεργετήσει το κανάλι. Ο Τηλέτυπος, έχοντας επενδύσει ελάχιστα χρήματα στη Multichoice -όταν οι μέτοχοί του έθεταν εμπόδια για την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης-, έλαβε πριν από πέντε χρόνια... 53.870.000 ευρώ για το 12,5% που κατείχε μέσω θυγατρικής στη NetMed. Συνολικά η Forthnet είχε δαπανήσει 490.000.000 ευρώ για την εξαγορά του Ομίλου NetMed και το Mega είχε λάβει το τεράστιο αυτό ποσόν, για να… πετύχει μερικά χρόνια αργότερα να είναι μονίμως ζημιογόνο... Το Star ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την πλατφόρμα, ενώ δηλώνουν πως θα μείνουν ο Alpha και ο ΣΚΑΪ, παρότι ο ΣΚΑΪ έχει καλές εμπορικές σχέσεις με τον OTE TV. «Παιχνίδι» με ΟΤΕ TV Η Nova είναι προφανές πως βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, που θα ήθελαν να την αποδυναμώσουν εν όψει της ψηφιακής μετάβασης, παίζοντας παράλληλα και με τον ΟΤΕ TV. Το σημαντικότερο είναι πως κινδυνεύει ένα μέρος των συνδρομητών της στην επαρχία, που επιλέγουν τη Nova επειδή το επίγειο σήμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας είναι τραγικό. Η ιστορία με τα ελεύθερα κανάλια της Nova δεν είναι καινούργια. Ο ΟΤΕ TV είχε προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εναντίον της Multichoice για τη συμφωνία που είχε η Nova με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την αποκλειστική αναμετάδοσή τους από το «μπουκέτο» της. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είχε επιβάλει πρόστιμο, αλλά είχε ζητήσει την κατάργηση της αποκλειστικής συμφωνίας. Το «δέλεαρ» για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας ήταν τα χρήματα που θα λάμβαναν από τον ΟΤΕ. Το ρίσκο, βέβαια, για όσους θα είναι μόνο στον ΟΤΕ TV θα είναι σημαντικό. Επιλέγουν μια πλατφόρμα με μικρότερο αριθμό συνδρομητών, που, σύμφωνα με την εταιρεία, φτάνουν τους 150.000. Υπάρχει όμως και μια μικρή λεπτομέρεια, καθώς μεταξύ των πελατών αυτών υπάρχουν ορισμένοι που λαμβάνουν την υπηρεσία ΟΤΕ TV δωρεάν για έξι μήνες στο πλαίσιο συμφωνίας για τηλεπικοινωνίες και internet. Το πλεονέκτημα του ΟΤΕ TV είναι η χαμηλότερη συνδρομή, που βρίσκεται στα 19,90 ευρώ. Βεβαίως, στον Οργανισμό ασκείται κριτική στις επιλογές του Γ. Γαμπρίτσου, ο οποίος και αποχώρησε, καθώς ο αριθμός των συνδρομητών δεν είναι ο προσδοκώμενος. Το σχέδιο ήταν να αποκτηθούν σημαντικά δικαιώματα σε ποδόσφαιρο (π.χ., Premier League) και ταινίες, ώστε ο ΟΤΕ να ξεπεράσει τους 200.000 συνδρομητές, οι οποίοι και θα πλήρωναν την υπηρεσία. Ο ΑΝΤ1 βρίσκεται σε επικοινωνία με την Digea για να καλύψει τα κενά που θα αφήσει η αποχώρηση από τη Nova σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η απόσυρσή του από τη Nova ερμηνεύεται και ως πρόθεση για ανάπτυξη συνδρομητικών πακέτων για τον απόδημο Ελληνισμό με σημείο αναφοράς τον ΑΝΤ1 TV αλλά και ως διάθεση για εμπλοκή στην επίγεια συνδρομητική τηλεόραση στο μέλλον.

Farkadonitis
09-06-2013, 04:27
Συζητάει αύξηση ο ΟΤΕ TV
To περιθώριο για αύξηση της τιμής συνδρομής του OTΕ TV εξετάζει ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός με έρευνα στους σε συνδρομητές του. Φαίνεται ότι πως η μητρική Deutsch Telecom έχει αρχίσει να μην συμφωνεί με τη συνεχή χρηματοδότηση του εγχειρήματος της συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς τα έξοδα, αναφέρουν πληροφορίες είναι τριπλάσια από τα έσοδα.
Αν συνυπολογίσει κανείς σε αυτά και τα λοιπά έξοδα (μετάδοσης, διαφήμισης, μισθοδοσίας) μάλλον η αύξηση της συνδρομής φαντάζει μονόδρομος και το μόνο που μένει να οριστεί είναι το μέγεθος της αύξησης. Οι συνδρομητές της εταιρείας έχουν φτάσει τους 150.000 στο Α τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ, χωρίς όμως δίνει στοιχεία για το κόστος λειτουργίας του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης, στους επενδυτές του.

(https://plus.google.com/117290780739048271570)Βασίλης Κουφόπουλος

Farkadonitis
20-06-2013, 17:12
Νέα πακέτα περιεχομένου εισάγει από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ο ΟΤΕ TV, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες επιλογής στους συνδρομητές του.



http://www.techpress.gr/wp-content/uploads/2011/10/OTE_TV_logo-150x101.jpg (http://www.techpress.gr/wp-content/uploads/2011/10/OTE_TV_logo.jpg)Νέα πακέτα περιεχομένου εισάγει από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ο ΟΤΕ TV, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες επιλογής στους συνδρομητές του, που απολαμβάνουν το πλουσιότερο περιεχόμενο στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Επίσης, από τις 19 Ιουνίου 2013, ο OTE TV προσφέρει σε όλους τους νέους συνδρομητές που επιλέγουν το Full Pack, δωρεάν τους δύο πρώτους μήνες και τη δορυφορική κεραία αξίας €49.


Με το πρόγραμμα της υπηρεσίας να έχει ενισχυθεί σημαντικά σε όλες τις κατηγορίες, ο OTE TV προσφέρει τέσσερα πακέτα περιεχομένου, ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, εμπλουτίζοντας τις επιλογές των συνδρομητών του:
- Family Pack: Ταινίες, σειρές, παιδικά προγράμματα, μόδα, ψυχαγωγία, ενημέρωση και αθλητικά, μαζί με όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και επιλεγμένα περιφερειακά, με 14,90 ευρώ το μήνα.
- Cinema Pack: Κινηματογραφικές πρεμιέρες, blockbusters, δημοφιλείς σειρές, ανεξάρτητες παραγωγές και κορυφαίες δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, με 17,90 ευρώ το μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει, εκτός από τα κινηματογραφικά, και όλα τα κανάλια του Family Pack.
- Sports Pack: Πλούσιο πρόγραμμα με αποκλειστικό περιεχόμενο από τις κορυφαίες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, μηχανοκίνητου αθλητισμού, τένις, βόλεϊ και άλλων αθλημάτων, καθώς και ποιοτικές αθλητικές εκπομπές από τη δημοσιογραφική ομάδα του OTE TV, με 19,90 ευρώ το μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης όλα τα κανάλια του Family Pack.
- Full Pack: Το πλήρες πρόγραμμα του OTE TV, με περισσότερα από 70 ψηφιακά κανάλια, πλούσιο κινηματογραφικό και αθλητικό περιεχόμενο και πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, μαζί με το πλουσιότερο μπουκέτο καναλιών εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών, με 21,90 ευρώ το μήνα.


Τα νέα πακέτα, Sports Pack και Cinema Pack, θα είναι διαθέσιμα από 1/9/2013. Το Full Pack θα πωλείται με τη νέα τιμή από 19/6 ενώ για τους υφιστάμενους πελάτες η νέα τιμή θα ισχύσει από 1/9/2013.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα πακέτα περιεχομένου του OTE TV, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 13888, το otetv.gr, το ote.gr ή σε κάποιο κατάστημα ΟΤΕ, COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Farkadonitis
18-11-2013, 23:40
Forthnet...με 45 ευρώ το μήνα έχεις και τηλέφωνο και ιντερνετ και φουλ Nova


Οπως μαθαμε θα κυκλοφορήσει νέα προσφορά μέσα στα Χριστούγεννα για υφιστάμενους συνδρομητές μόνο όχι για νέους. Η προσφορά θα είναι ότι αν θέλεις να προσθέσεις στο πακέτο σου και τα αθλητικά κανάλια τις Nova θα μπορείς μόνο με 10 ευρώ συν για πάντα. Και αν θες αθλητικά και cinema μαζί μόνο με συν 15 ευρώ και για τα δυο για πάντα. Νομίζω μετά από καιρό πρώτη φορά βλέπω τόσο καλή προφορά από την Forthnet, με 45 ευρώ το μήνα έχεις και τηλέφωνο και ιντερνετ και φουλ Nova.

pavlitakis
19-11-2013, 11:29
Υπάρχει αυτή η προσφορά εδώ και κάνα τετράμηνο τουλάχιστον. Την έχει συγγενικο πρόσωπο από το καλοκαίρι. Το κακό είναι ότι από αθλητικά έχει μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν Βλέπεται.
Τα καλά τα έχει ο οτε.